Hem » Stål & Metaller » ALUMINIUM

ALUMINIUM

Vi har ett brett sortiment av aluminium i olika former. Aluminium är ett metalliskt grundämne och är ett mycket allsidigt material som används inom många olika områden. Montano säljer aluminium i flertaler olika former så som vanlig slät aluminiumplåt, fyrkantsrör, U-profiler, vinkelprofiler, L-profiler, runda rör och mycket mer till fördelaktiga priser.

De vanligaste lagerlagda aluminiumlegeringarna vi erbjuder är EN AW-1050, 5754, 6060, 6063 och 6082. Vi utökar och förbättrar ständigt vårt lagerprogram av aluminiumprodukter.

Saknas någon dimension eller har du frågor kring aluminium, tveka inte att kontakta kundtjänst. Det vi inte har på vårt lager i Bohus, strax norr om Göteborg kan vi allt som oftast hjälpa till med att ta hem från våra leverantörer inom ett par dagar. Pris anges vanligtvis per styck. Köp större kvantitet och få billigare pris.

AW1050 är en vanlig legering som går att köpa som plåt samt plastad plåt. Egenskaperna är en avvägning mellan styrka och korrosionbeständighet, i denna legering gör man avkall på styrka till förmån för motståndskraften mot korrosion. Legeringen är mycket vanlig och plåten produceras i stora kvantiteter, vilket ger bra priser för användare. Den efterfrågas ofta när ytskiktets varaktighet är viktigt, ytan har hög reflektionsförmåga.

AW6060 är en vanlig legering i stång och profiler. De värmebehandlade profilerna har mediokra mekaniska egenskaper, men lämpar sig med sin korrosion motståndskraft, mycket bra inom bil och tågindustrin. Detta innebär produceras därmed i att legeringen produceras i mycket höga kvantiteter till en lågt pris. Aluminiumlegeringen lämpar sig mycket väl till anodisering, en form av ytbehandling genom elektrolytisk oxidationsprocess. Detta ger möjligheten att ytbehandla materialet i ett brett spektrum av färger.

AW6082 är ytterligare en legering som gör avkall på styrkan till förmån för motståndskraften för korrosion. Det är dock den starkaste legeringen i 6000 serien. Det som också skiljer den åt är dess goda egenskaper vid maskinbearbetning. Dess inre struktur gör den svår att producera tunnväggig i stora kvantiteter, men produceras kostnadseffektivt för bearbetningsindustrin. Ytskiktet är svårt att få till lika fint som med andra legeringar.

AW5754 en mycket vanlig legering som både finns som varm- och kallvalsad. Produceras i stora kvantiteter tack vare att den är relativt lättsvetsad och har mycket god motståndskraft mot korrosion. Lämpar sig för marina och offshore applikationer. Svetsas med både MIG och TIG, lämpar sig mycket väl för anodisering och är livsmedelsgodkänd enligt EN 602. Kan varmformas genom uppvärmning till ca 360-380 °C

Produkter
12 36 72