Hem » Stål och Metaller » Kategori

Aluminium

 • Hög reflektionsförmåga och formbar i kallt tillstånd, god korrosionshär...
  från 364,50 kr
 • Vi lagerhåller ett stort sortiment av fyrkantsrör och aluminiumprofiler...
  från 127,50 kr
 • Värmebehandlat, svetsbar med god kallformningsförmåga och bra rostmotst...
  från 94,69 kr
 • Aluminium L profil i strängpressad 6060 tillstånd T6, för konstruktions och t...
  från 48,75 kr
 • Producerad med mycket hög korosionsbeständighet och svetsbarhet. Den lämpar s...
  från 208,13 kr
 • Kapade från fullängd, skickas som paket, till privat och företag, 1a so...
  från 65,00 kr
 • Runda rör av strängpressad aluminium, legering 6060 i tillstånd T6 om inte a...
  från 41,25 kr
 • AW 6060, T6, svetsbar med hög korrosiv motståndskraft, går att kallforma. Lä...
  från 97,50 kr
 • Saltvattenbeständig aluminium för svetsning och bockning, i härdningsti...
  från 432,00 kr
 • AW6082-T6 högt motstånd mot korrosion, maskinbearbetas väl, i längder o...
  från 112,50 kr
 • I svetsbara legeringar, lämpliga för mekanisk bearbetning, godkända för...
  från 46,25 kr
 • I legeringen AW 6060 och AW 6082 med god svetsbarhet och korrisionsbest...
  från 125,00 kr
 • Hög hållfasthet och motståndskraft emot korrosion, varmåldrad, för bear...
  från 911,25 kr

ALUMINIUM

Vi har ett brett sortiment av aluminium i olika former. Aluminium är ett metalliskt grundämne och är ett mycket allsidigt material som används inom många olika områden. Montano säljer aluminium i flertaler olika former så som vanlig slät aluminiumplåt, fyrkantsrör, U-profiler, vinkelprofiler, L-profiler, runda rör och mycket mer till fördelaktiga priser.

Vi utökar och förbättrar ständigt vårt lagerprogram av aluminiumprodukter. Här nedan presenteras de vanligaste i vårt sortiment.

AW 1050 

En vanlig legering som går att köpa som plåt samt plastad plåt. Egenskaperna är en avvägning mellan styrka och korrosionbeständighet, i denna legering gör man avkall på styrka till förmån för motståndskraften mot korrosion. Legeringen är mycket vanlig och plåten produceras i stora kvantiteter, vilket ger bra priser för användare. Den efterfrågas ofta när ytskiktets varaktighet är viktigt, ytan har hög reflektionsförmåga.

AW 6060

Är en vanlig legering i stång och aluminiumprofiler. De värmebehandlade profilerna har mediokra mekaniska egenskaper, men lämpar sig med sin korrosion motståndskraft, mycket bra inom bil och tågindustrin. Detta innebär produceras därmed i att legeringen produceras i mycket höga kvantiteter till en lågt pris. Aluminiumlegeringen lämpar sig mycket väl till anodisering, en form av ytbehandling genom elektrolytisk oxidationsprocess. Detta ger möjligheten att ytbehandla materialet i ett brett spektrum av färger.

AW 6082

Ytterligare en legering som gör avkall på styrkan till förmån för motståndskraften för korrosion. Det är dock den starkaste legeringen i 6000 serien. Det som också skiljer den åt är dess goda egenskaper vid maskinbearbetning. Dess inre struktur gör den svår att producera tunnväggig i stora kvantiteter, men produceras kostnadseffektivt för bearbetningsindustrin. Ytskiktet är svårt att få till lika fint som med andra legeringar.

AW 5754

En mycket vanlig legering som både finns som varm- och kallvalsad. Produceras i stora kvantiteter tack vare att den är relativt lättsvetsad och har mycket god motståndskraft mot korrosion. Lämpar sig för marina och offshore applikationer. Svetsas med både MIG och TIG, lämpar sig mycket väl för anodisering och är livsmedelsgodkänd enligt EN 602. Kan varmformas genom uppvärmning till ca 360-380 °C

Saknas någon dimension eller har du frågor kring aluminium?

Tveka inte att kontakta kundtjänst. Det vi inte har på vårt lager i Bohus, strax norr om Göteborg kan vi allt som oftast hjälpa till med att ta hem från våra leverantörer. Priser anges vanligtvis per styck och är stafflade, vilket innebär att du alltid kommer att få ett bra pris på din önksade kvantitet. Du når oss enkelt antingen via formulär , mail eller telefon 031-352 68 00.